Träskulptur

Träskulpturerna


FORM • FÄRG • TEXTUR
Träskulptur i Björk från Gnisvärd, Gotland 2017.

För att göra plats för ett bostadsområde högg man ner flertalet björkar. Unga planterade träd men ändå så pass gamla att en lite skog hade bildats.

Som en grodd, ur ett frö får denna skulpturen hedra dessa träd.

Foten är gjord i mahogny, drivvedsbit från en okänd båt som numera har en defekt stege ner till vattnet. Stegen flöt i land i Klintehamn en stormig dag i november, -Havet tar och havet ger.

 Träskulptur i björk från Märsta 2017

Den här lilla rackaren, även den gjord i björk är färgad röd, kanske av hjärtlig värme då en lyrisk aborist gav mig den råa björkstocken. Jag tror att hans kärlek för att "laga" och värna om träd smittade av sig senare i skulpturens slutskede.Träskulptur i gulbetsad pilträd från Klinte Båtklubb 2017.

Tänka sig att det skulle vara så roligt att skriva ner historierna kring skulpturerna!

Klinte Båtklubb hade en gigantisk pil som gärna släppte grenar över stugtak och bryggor så dom hade arborister där ute som fick hamla trädet. (Hamla innebär att man reducerar trädkronan till lämplig storlek och på så vis slipper man att fälla hela trädet)

Fast dom träbitarna tiggde jag till mig när jag tänker efter, men ändå lite saga över det hela. Dom rejält grova grenarna som kapades ur kronan skulle bli till ved men jag gissar att tanken på skulptur och träfåglar kanske var mer spännande.

    -Tack Kennet Wessman och Håkan Jonsson på Klinte Båtklubb hösten 2017!

Lånar Hemslöjdens snickarbänk på Langska Huset 2017